Google ile para kazan

Lütfen arkanıza yaslanın ve internetten nasıl para kazanılır dikkatlice okuyun.

Google ile para kazanma

Ana kaynağımız google dir. Tabiki google olmadan da para kazanılıyor fakat bu yazımızda google ile nasıl para kazanılır buna deyineceğiz. İlk başta google yi seçmemizdeki en büyük etken google ile milyarlarca insana ulaşabilmemizdir. Bu ulaştığımız insanlara birşeyler satabilir ya da reklamlar aracılığı ile hatırı sayılır paralar kazanabiliriz.


Google adwords nedir?
Google adwords Google nin reklam verenlere sunduğu bir hizmettir. Sitesine ziyaretçi çekmek isteyen kişiler google adwords aracılığı ile belirli bir ücret ödeyerek sitesine ziyaretçi çekerler. Google adwords un çalışma mantığı şu şekildedir. Siz sitenize google nin gödereceği her ziyaretçi için google ye ücret ödersiniz. Bu ücreti kendiniz belirlersiniz. Google de yaptığınız aramalar dikkatinizi çekmiştir. Arama sonucu çıkan sonuçların üst kısmında ve yanlarda değişik renklerde arama konunuz ile alakalı linkler görünür. İşte bu link ler kişilerin ve kurumların google adwords aracılığı ile google ye verdikleri ücretli reklamlardır.
Konuyu biraz daha basite indirgeyecek olursak ziyaret çekmek istediğimiz elektronik eşya sitemizin olduğunu varsayalım. Google adwords e girip elektronik, elektronik eşyalar, elektronik ev aletleri gibi kelimelere sitemiz için ziyaretçi gönderebiliriz. Bu kelimeleri google de arayan insanlar bizim reklamımızı gördüklerinde tıklamaları sonucu sitemize gelmiş olurlar. Her tıklamaya belirlediğimiz oranda bir ücret kesilir. Fakat karşılığında sitenizdeki ürünleri satabilmiş olursunuz.
Google adsense nedir?
Google adsense adwords ile birbirine bağlantılı bir reklam platformudur. Adsense sayesinde sitemize reklam alırız ve bu reklamlara tıklandıkça para kazanırız. Yukarıda anlattığımız gibi bir kişi elektronik eşya sitesi için sitesini adwords e ekliyor. Benim de çok güzel ziyaretçisi olan bir sitem ya da blogum var. Adsense ye bu sitemi referans göstererek ben sitemde reklam yayınlamak istiyorum diyorum ve adsense de sitemi incelemeye alıyor. Sitem reklamlar için kabul gördüğünde sitem de adwords e reklam verenlerin reklamları görünmeye başlayacaktır. Bu sayede sitemde gezen ziyaretçi sitemdeki reklamlara her tıkladığında reklam sahibinden parayı keser bir kısmını da bana verir. Bu oran genelde %10-20 arasıdır.

Bu şekilde internetten ayda binlerce dolar kazanan insanlar vardır. Mesela satış ortaklığı yaparak para kazanabilirsiniz. Satış ortaklığı için en güvenilir siteler xticaret ve clickmerkez dir. Bu siteleri diğer yazımızda sizlere tanıtacağım.



Yorumlar